U bent hier

.
.

Speechen als Obama

5
Online presentatietraining
Speechen als Obama

Presenteren is een kunst, en een online publiek inspirerend toespreken waarmee u applaus opwekt al helemaal. Ook is het van groot belang dat de toehoorders door uw presentatie geraakt worden en de boodschap die u kwijt wilde door hen voor zeer lange tijd wordt onthouden. De oude Grieken ontwikkelden en bekwaamden zich in deze kunst en Prof. Dr. Max Atkinson bewees wetenschappelijk dat het werkt.

Of je nu kijkt naar de speeches van Churchill, King, Kennedy of Obama, ze gebruiken allemaal dezelfde technieken. Tijdens deze training leer je hoe deze speech- en applaustechnieken in elkaar steken en leer je ze tijdens de training zelf gebruiken. Daarnaast trainen we u in technieken van de klassieke retorica en vertellen we het geheim van charisma.

We trainen in groepen van maximaal 12 deelnemers, waardoor we veel persoonlijke aandacht en feedback kunnen geven gegeven. We leren u hoe u een online publiek van 500 mensen kunt toespreken op zo'n manier dat deze 500 mensen u nooit meer vergeten, uw boodschap nooit meer vergeten en uw organisatie nooit meer vergeten.

Wie de vorm beheerst, is de inhoud meester.' – Frits Bolkestein

De trainer

Gijs Weenink

De training Speechen als Obama wordt verzorgd door Gijs Weenink, directeur van de DebatAcademie. Gijs startte in 1991 een studentendebatclub op de Universiteit van Tilburg en in de afgelopen 27 jaar trainde hij 25.000 mensen in speech- en debattechnieken, waaronder CEO's, CFO's en COO's van multinationals, 8 landelijke lijsttrekkers, 20 ministers waaronder een premier, 150 Eerste en Tweede Kamerleden van 8 verschillende partijen, en een Secretaris-Generaal van de NAVO.

 

Een tip van Maarten van Rossem

In de De Slimste Mens-uitzending van 22 juli 2020 gaf Prof. dr. Maarten van Rossem een mooie tip voor mensen die willen spreken in het openbaar. Hieronder een korte uitsnede, bekijk de hele uitzending op Uitzending gemist (gekozen fragment begint rond de 27,5 minuten).

 

Praktische informatie: 

Masterclass Speechen als Obama

 • De workshop is verdeeld over 4 sessies van 1 uur elk:
  • Donderdagmorgen 14 januari 2021, 9.00–10.00 uur
   Kennismaking en inleiding retorica
  • Maandagmorgen 18 januari 2021, 9.00–10.00 uur
   Hoe zorg je dat speeches motiveren en mensen inspireren?
  • Dinsdagmorgen 19 januari 2021, 9.00–10.00 uur
   Wat is charisma? Hoe sluit je naadloos aan bij het publiek?
  • Woensdagmorgen 20 januari 2021, 9.00–10.00 uur
   Hoe krijg ik applaus?
 • Inloggen: de online workshop 'opent' telkens om 8.45. De details over hoe je moet inloggen ontvang je na je inschrijving.
 • Kosten: € 325,- exclusief btw per deelnemer
 • Maximaal 12 deelnemers
   

Inschrijven & contact

.
.