U bent hier

.
.

Bootcamp Onderhandelen

02
Een win-winsituatie creëren
Bootcamp Onderhandelen

Een ander woord voor onderhandelen is conflictbeheersing. Waarom? Omdat onderhandelen de kunst is van het creëren van een win-winsituatie wanneer er een tegengesteld belang is, maar men wel wederzijds afhankelijk is.

Onderhandelvaardigheid geeft handvatten en oplossingen in iedere conflict­situatie. Dit zorgt voor een betere werksfeer en een prettiger klantcontact. U kunt meer geld verdienen per zakelijke transactie, zonder dat het ten koste gaat van de relatie. Op de Harvard Universiteit is een methode ontwikkeld met een eenvoudig stappenplan voor het sluiten van deals en het oplossen van conflicten. In de training wordt theorie ­afgewisseld met veel onderhandelen in de praktijk.

Luisteren loont

Goede onderhandelaars steken bij de voorbereiding veel tijd in het nagaan van wat er bij de tegenpartij speelt. Want bij onderhandelingen is het van doorslaggevend belang dat u zich kunt ver­plaatsen in de situatie van de ander. Gevoelens spelen tijdens de gehele onderhandeling een buitengewoon belangrijke rol: in het normale zakelijke verkeer worden besluiten voor 85% op niet-rationele gronden genomen. Hoffelijkheid is dus ook een belangrijk onderdeel.

Vaardigheden

U leert in deze training goed om te gaan met conflicten en spanningen in elke situatie. Door te weten wat u moet doen en laten, kunt u conflicten soepel tot een oplossing brengen. Daarna kunt u de beste deal maken, waardoor mensen blij en tevreden achterblijven. Ook weet u feilloos de belangen van de ander te behartigen met een oplossing die iedereen past. Dit brengt u verder in het leven en zorgt ervoor dat relaties versterkt worden en vertrouwen vergroot wordt.

In het kort gaat de training over:

  • Goed luisteren en het analyseren van de belangen van de ander;
  • Conflicten hanteren en oplossen;
  • Het maken van deals;
  • Permanent de onderhandelruimte vergroten.

 

Praktische informatie: 

1 tot 6 dagdelen van 3,5 uur.
Maximaal 12 deelnemers.

Interesse in deze training? Neem contact op met ons:

Inschrijven & contact

.
.